Unconfigured Ad Widget

Minimera

GDPR

Minimera
GDPR

Personuppgiftspolicy & medlemsvillkor

Den nya dataskyddsförordningen, även kallad GDPR gäller från den 25 maj 2018. Den gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter. Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen på Datainspektionens hemsida

Sveriges Modellflygförbund nedan även kallat SMFF - är måna om att skydda och respektera dina data och dina personuppgifter. Om du har frågor om dina personuppgifter eller önskar avsluta ditt medlemskap är du välkommen att kontakta oss. Kontakt uppgifter återfinns under menyn "Kontakta oss".

Vad lagrar SMFF för data?

Forumet lagrar och använder följande primära data:

  • Ditt användarnamn.
  • Din e-postadress.
  • Ditt Förnamn och Efternamn
  • Din IP-adress.

Ytterligare data kan samlas in om du väljer att dela med dig av den, exempelvis genom att fylla i valfria fält i din profil.

Om du väljer att använda en avatar/profilbild på dig själv tänkt då på att den anses vara en personuppgift och att du samtidigt tillåter oss att spara dito i vår forumdatabas.

Vi samlar in delvis eller all information vid följande fall:

  • Du registerar dig som en medlem på denna webbsajt.
  • Du fyller i vårt kontaktformulär.
  • Du surfar på denna sajt. Se vår "Cookie-policy".
  • Du fyller i fält på webbsajten under din personliga profil.

Hur använder vi din information?

Vi kan använda din information på följande sätt:

  • För att möjliggöra så att du kan registrera dig och bidra med information till vårt forum.
  • SMFF kan komma att använda din e-postadress för att informera om aktiviteter i vårt forum.
  • Din IP-adress sparas när du utför olika aktiviteter i forumet. Din IP-adress kommer aldrig att synas publikt.

Andra sätt vi kan komma att använda din information på

Utöver att meddela dig kring aktivitet på vår webbplats som kan vara av intresse för dig kan vi till och från kommunicera viktig information som till exempel nyhetsbrev eller meddelanden via e-post. Du kan välja att inte ta emot dessa e-postmeddelanden via dina profilinställningar.

Vi kan också samla in anonym information om hur du använder webbsajten. Denna information kan innehålla teknisk information om din webbläsare och vilken enhetstyp du använder. Den här informationen används endast för att föra statistik kring besökstrafiken till webbsajten.

Hur länge sparar vi dina uppgifter?

svensktmodellflyg.org sparar dina uppgifter under tiden du är registrerad medlem i forumet. Avslutar du ditt konto i forumet raderar vi samtliga uppgifter om dig i samband med borttagningen av kontot. Det du har skrivit i forumet kommer att finnas kvar men vara avidentifierat och visas som "guest". Det är viktigt att tänka på att du inte skrivit personnamn eller liknande i dina inlägg, i så fall rekommenderar vi att du först raderar sådana uppgifter innan du begär att kontot skall avslutas.

Delning av dina uppgifter med tredjepart

svensktmodellflyg.org är en kostnadsfritt forum som finansieras av medlemsavgiften i SMFF och för att vara neutrala på marknaden utan kommersiellt intresse så kommer svensktmodellflyg.org inte sälja eller dela med sig av dina uppgifter till någon annan part.
svensktmodellflyg.org delar med sig anonyma uppgifter via cookies till google analytics för att se statistik för forumet samt för att deltaga i SIS index för Sverige.

Rättigheter

Du har rätt att ta del av de personliga data som vi förvarar om dig och erhålla en kopia av informationen. För att begära en kopia av den personliga information vi lagrar om dig kan du kontakta oss. Om du anser att informationen vi lagrat är ofullständig eller felaktig är du också välkommen att kontakta oss.

Du har också rätt att begära att din personliga information blir borttagen. Vänligen kontakta oss om du önskar att vi raderar din personliga information.

Cookie-policy

En cookie eller kaka är en liten textbaserad datafil som en webbserver kan be att få spara i webbplatsbesökarens dator. Genom att kakorna i allmänhet skickas tillbaka med varje förfrågan till webbplatsen ifråga är det möjligt för servern att hålla reda på besökarnas inställningar/preferenser.

En detaljerad policy med ingående information om kakorna vi använder finns att tillgå i menyn "Cookies".

Under 16 år

Har du inte fyllt 16 år behöver vi begära din målsmans tillstånd för att få lagra och behandla uppgifter om dig. Vänligen kontakta oss för att upprätta ett särskilt användaravtal i sådana fall. I annat fall är det inte tillåtet att registrera ett konto på www.svensktmodellflyg.org.

Acceptera detta användaravtal

Fortsatt användning av vår webbsajt medför att du accepterar detta användaravtal. Använd inte webbplatsen om du inte accepterar detta användaravtal. Vid registrering på webbplatsen kommer vi att begära att du bekräftar att du tagit del av SMFF:s dataskyddspolicy, forumregler och medlemsvillkor samt godkänner dem.

Förändringar i detta användaravtal

Vi kan komma att införa förändringar i detta avtal när som helst. Du kan därför få frågan att granska och åter acceptera detta användaravtal om det förändras i framtiden.

Ansvarig för personuppgifter på svensktmodellflyg.org

Ansvarig för hanteringen av personuppgifter är SMFF:s styrelse. Kontakt uppgifter finns du i menyn "Styrelse SMFF"

Arbetssätt...
X