Meddelande

Minimera
Inget meddelande ännu.

Svenskt Modellflyg hjälp

Minimera

Här hittar du svar på frågor om hur styrelsen fungerar. Använd länkarna eller sökrutan nedan för att hitta dig.

Forum, Ämnen och Inlägg

Vad är en community bulletin board?

En community bulletin board är en allmän diskussionsplats på internet. Det kallas ibland även ett 'forum' . Det kan innehålla flera kategorier, som består av forum, ämnen och enskilda inlägg. Innehållet på en community bulletin board skapas ofta av medlemmarna av webbplatsen. Den används för support, för att dela idéer och för en mängd olika ämnen.

Hur är det strukturerat?

Anslagstavlan innehåller i sin helhet olika kategorier (breda ämnesområden) som innehåller underforum (mer specifika ämnesområden) som innehåller ämnen (samtal eller diskussioner) som består av enskilda inlägg (där en användare skriver något) .

Vanligtvis finns en lista över kategorier och forum i gemenskapens hemsida med grundläggande statistik för varje - inklusive antalet ämnen och inlägg, och vilken medlem som postade det senaste meddelandet. Detta kan ersättas med en aktivitetsflöde som visar en ström av de senaste inläggen, bilder och andra objekt som delas.

Hur hittar jag runt?

När du klickar på ett forums namn tas du till listan över ämnen som den innehåller. Ett ämne är en konversation mellan medlemmar. Varje ämne börjar som ett enda inlägg och växer vartefter svar och kommentarer läggs till av olika användare.

För att starta ett nytt ämne klickar du bara på knappen + Nytt ämne (du kan behöva rätt behörigheter för att göra detta).

Trådar kan sorteras på många olika sätt. Standard är att ha ämnet med den senaste aktiviteten högst upp. Men du kan enkelt ändra denna beställning, till exempel för att få ämnet med de flesta inläggna högst upp. Klicka bara på filtermenyn längst upp till höger om ämneslistan. Filtreringsmenyn ger dig de alternativ du behöver för att sortera den aktuella sidan

Flersidiga visningar

När det finns fler ämnen att visa än vad som passar på en enda sida, kan du se rutan "Sida", som innehåller sidnummer. Detta indikerar att listan över ämnen har delats upp över två eller flera sidor. Denna metod att dela upp listor över objekt på flera sidor används över hela diskussionsplatsen.

Vad är klistrade ämnen?

'Klistrade' ämnen är ämnen som är fästs av moderatorer eller administratörer. De är listade överst på ämneslistan och förblir fast i toppen av listan, även om de inte har haft några inlägg nyligen. Syftet är att hålla viktig information synlig och tillgänglig hela tiden.

Hur läser jag ett ämne?

För att läsa ett ämne, klicka på titeln. Varje inlägg i ett ämne skapas av en medlem. Du får se lite kort information om den medlem som skapade ämnet till vänster om inlägget.

För att skicka ett svar på ett befintligt ämne, skriv något i textrutan och klicka på knappen Skicka svar . Om den här knappen inte visas kan det innebära att du inte är inloggad som medlem eller att du inte har behörighet att svara eller att ämnet har stängts för nya svar.

Det kommer också att finnas ett svarfält längst ner på sidan. Här kan du snabbt skriva in ett svar också. Om du klickar på länken Citat på något svar läggs innehållet i det inlägget automatiskt till i rutan Svara. Om du klickar på Citat på flera inlägg kan du citera dessa inlägg i ett enda svar.

Hur får jag veta mer om medlemmarna?

För att visa information om en viss medlem, klicka på användarnamnet. Detta tar dig till deras offentliga profilsida.

Vad är navigeringsfältet?

Navigeringsfältet längst upp på varje sida har länkar som hjälper dig att navigera. Område längst upp till vänster visar var du är nu. En inloggningsfält uppe till höger låter dig snabbt logga in. Detta möjliggör snabb navigering från en sektion av webbplatsen till en annan.

Kan jag ändra hur sajten ser ut?

Du kan ändra stilen på sajten genom att använda stilväxlaren längst ner till vänster på sidan. Detta låter dig välja olika stilar som ändrar färgschema och utseende.

Arbetar...
X