Meddelande

Minimera
Inget meddelande ännu.

Söker ritningen till Schluters Jodel D-150

Minimera
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Visa
Rensa alla
nya inlägg

  • Söker ritningen till Schluters Jodel D-150

    Jag har "på omvägar" lyckats komma över byggsatsen till Schluters Jodel D-150. Spannweite 1825 mm, Rumpflänge 1475 mm, avsedd för Motor 10ccm liegend mit Schalldämpfer. Flächenblastung är ausgezeichnet, nur 55 g / kvadratdecimeter. Låter som en välflygande maskin, och byggsatsen är komplett- nästan. Ritningen saknas nämligen. Är det någon som har en sådan ritning till salu, alternativt låna ut den för kopiering?

    Douglas

  • #2
    Douglas,

    Om inget dyker upp här på "hemmaplan", prova att kontakta Dieter Schlüter direkt. info@dieterschlueter.de

    Länk till Schlüters hemsida
    http://www.dieterschlueter.de/

    Länk till Jodel D-150
    http://www.dieterschlueter.de/Katalo...el%20D-150.pdf

    /Bosse
    ...så där lagom vintage...

    Kommentar


    • #3
      Bosse,

      Been there, done that. För bra många år sedan kontaktade jag honom, och han svarade att han sålt företaget och att köparen endast valde att behålla helikopterbiten. Någon byggsatsproduktion kände han inte till, utan han var ganska säker på att köparen helt sonika slängt allt han inte var intresserad av- bland det allt som rörde produktionen av Jodel D-150. Jag skall kolla lite på dieterschlutersidan som den är nu, men räknar inte med att få napp.

      Douglas

      Kommentar


      • #4
        Bosse.

        Kollade hans nya hemsida, och vad jag förstår har han letat upp nya jaktmarker. Listan som bl.a. visar Jodel D-150 tolkar jag som en sorts historiebeskrivning. Nya köparen (Robbe) verkade han då (när vi skickade email) inte vara riktigt nöjd med, men han skrev det inte rakt ut utan det gällde att läsa mellan raderna. Men det var då det. Kanske har det tinat upp litet sedan dess, vem vet?

        Douglas

        Kommentar

        Arbetar...
        X