Meddelande

Minimera
Inget meddelande ännu.

Info om SMFF:s försäkring

Minimera
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Visa
Rensa alla
nya inlägg

  • Info om SMFF:s försäkring

    Hej alla aviatörer!
    På uppdrag av styrelsen (där vi för övrigt ingår) har Per Nilsson och undertecknad varit i kontakt med vårt försäkringsbolag IF för att klara ut vissa frågetecken.
    Mer info på hemsidan, http://www.modellflygforbund.se/Arki...ffsforsakring/
    Senast redigerad av Gasman ; 2019-01-28, 13:26 .
    //Mange

    www.strangnasmodellflygare.se

    Licensed by the Swedish Civil Contingencies Agency to accuire pure nitromethane

    Endast döda laxar flyter medströms...

  • #2
    Hej!

    Jättebra att ni försöker klara ut hur försäkringen gäller. Jag har en fundering kring skadestånd eftersom det inte alls omnämns och med tanke på att ni skriver "Försäkringsbolaget ställer inga krav på "godkända flygfält" men förtydligar att i händelse av olycka tittar man alltid på om någon form av omdömeslöshet föreligger som kan komma att jämka ersättningen i större eller mindre grad." Jag konstaterar att en jämkning av upp till 20.000.000 kr kan bli mycket pengar.

    Man kan läsa om skadestånd exempelvis här: https://www.konsumenternas.se/forsak...sakat-en-skada

    Där står det: " Skadestånd förutsätter i allmänhet att någon har orsakat (vållat) en skada antingen genom vårdslöshet eller uppsåt. Bilförare och hundägare har ett strikt skadeståndansvar och kan därför bli skadeståndsskyldiga trots att de inte varit vårdslösa."

    Är omdömeslöshet och vårdslöshet samma sak så man menar att försäkringen gäller så länge man inte begått något brott? Har vi strikt skadeståndsansvar?

    Går det förtydliga detta på något sätt? Jag är ganska novis på detta område och har tack och lov aldrig behövt ha mycket kontakt med försäkringsbolag.

    / Ingemar

    Kommentar


    • #3
      Ursprungligen postat av Jonte
      Är en någon som har tagit ut SMFF försäkringen någon gång?. Självrisken är på 4000 kr. Man har aldrig hört att någon haft användning för denna försäkring. Då den egna hemförsäkringen får ta den första smällen.
      Försäkringen vi har genom SMFF är en andrahandsförsäkring (precis som hos RCFF) för skador man åsamkar tredje man (person- och materiell skada), samt egna personskador. Mao den täcker de skador man åsamkar andra samt skador på ens egen person, men träder endast in då ingen annan försäkring som täcker skadan finns.

      Det är därför inte så konstigt att den sällan används eftersom det i de flesta fall är ens egen hemförsäkring som täcker det man ställer till med. Förbundsförsäkringen fyller likväl en viktig funktion då den täcker ett högt belopp. Om man råkar krascha illa så att man sätter eld på ett hus, eller orsakar trafikkaos, så kan det fort bli långt mycket dyrare än vad en hemförsäkring täcker. SMFFs försäkring täcker upp till 20 miljoner.

      Kommentar


      • Gasman
        Gasman Kommenterade
        Redigering av en kommentar
        Och gäller i hela världen! Hemförsäkringen endast i Norden...
    Arbetar...
    X