Meddelande

Minimera
Inget meddelande ännu.

Svenska Modellraketklubben - SMRK

Minimera
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Rensa alla
nya inlägg

 • Svenska Modellraketklubben - SMRK

  Mig själv och några andra dedikerade själar försöker dra igång rakethobbyn i Sverige och startade förra hösten klubben Svenska Modellraketklubben - SMRK.

  Idag krävs det tillstånd från kommunen för att hantera explosiva varor vilket kan kosta flera tusen kronor. Utan tillståndet får man bara förvara och använda upp till 100 gram drivmedel och man får klara sig med stubintråd då eltändare är förbjudna

  Däremot får man ha 5 kg fyrverkerier hemma, som består av explosivt svartkrut, helt utan tillstånd.

  Vad har du för erfarenhet av raketer? Desto fler vi är i arbetet mot nya regler desto troligare får vi igenom en ändring.

  Vi är anslutna till den internationella raketorganisationen Tripoli ( www.tripoli.org ) och följer deras säkerhetsbestämelser. Förr i tiden var modellraketer en del under SMFF, med diverse tävlingsgrenar - men det var tyvärr länge sedan nu.

  Haka gärna på vårt dedikerade gäng i arbetet mot att kunna träffas och skjuta regelbundet!

  Man blir medlem på https://SMRK.space och följ oss gärna på Facebook gruppen "Svenska Modellraketklubben". Vi riktar oss både mot low- och high power rockets.

  I dagsläget krävs det ett tillstånd från sin hemkommun och en så kallad D-utbildning för att få använda större motorer, utbildningen gör vi internt i klubben som är godkända utbildningsanordnare av MSB.

  Svarar gärna på frågor om regler och bestämmelser, eller hur man går tillväga för olika ansökningar. Tips på något stort fält som vore lämpligt att skjuta från? Dela gärna med er med förslag.

  Mindre raketer och motorer finner ni hos Pyroshop - http://pyroshop.org/ eller genom att ringa Rolf Örell om ni bor i Stockholm (https://www.rmf.se/).

  Aim high!
  Anton
  Ledamot SMRK

  Senast redigerad av Anton_v89 ; 2019-08-19, 23:45 .
Arbetar...
X