Meddelande

Minimera
Inget meddelande ännu.

Kursinbjudan: Segelflyg för mysflygare

Minimera
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Rensa alla
nya inlägg

 • Kursinbjudan: Segelflyg för mysflygare

  Vill DU lära dig (mer om) segelflyg?

  I så fall har vi kursen för dig!

  SMFF anordnar en kurskväll där vi möts digitalt för att diskutera segelflyg. Kursen vänder sig till dig som inte tävlar men som ändå vill få ut lite mer av ditt segelflygande. Huvudfokus i kursen ligger på hur man rent praktiskt tänker och agerar för att för att få planet i ett lyft. Målet med kursen är att deltagarna efteråt ska kunna praktisera sina nyvunna kunskaper och få ut lite mer glädje av sin flygning, oavsett om fokus ligger på att plocka intensiva förmiddagsblåsor eller att försöka hänga länge i svag kvällstermik. (Att få planet att hänga hur länge som helst över en skogsdunge i solnedgången en stilla sommarkväll är ju rent magiskt, därav ordet ’mysflygare’.)

  I kursen kommer vi inte att prata om rena nybörjarfrågor såsom vilken funktion de olika spakarna har (vi förutsätter att du redan kan flyga ditt plan). Inte heller kommer vi prata om tävlingsflygning eller tävlingsregler. Allt däremellan är dock fritt fram att diskutera!

  Det planerade kursinnehållet innehåller bl.a: termikgeneratorer, termikindikatorer, strategier för att leta termik, gå in i termik, gå ut ur termik, grundläggande trimning.

  När: Tisdag 21:a juni kl 19-22

  Var: Digital plattform, troligtvis Zoom.

  Pris: Gratis för SMFF-medlemmar (ange ditt medlemsnummer), 100kr per person för övriga (betalningsinfo i bokningsbekräftelsen).

  Anmälan: Via mejl till ordf_vobredd@modellflygforbund.se Skriv i mejlet Namn, Klubb och eventuellt SMFF-nummer samt mejladress.

  Om du inte har möjlighet att deltaga den tiden men är intresserad av att deltaga vid ett annat tillfälle: skicka en intresseanmälan till ovanstående mejladress och skriv vilka månader som funkar bäst för dig. Om tillräckligt många är intresserade så ordnar vi ett tillfälle till.

  Varmt välkomna!

 • #2
  Jag bumpar det här meddelandet. Vi är tillräckligt många för att genomföra kursen, men det finns fortfarande platser kvar.

  Kommentar


  • #3
   Bra kurs, rekommenderas starkt för modellflygare med liten erfarenhet av segelflyg modeller.

   Kommentar

   Arbetar...
   X